onsdag 9 februari 2011

Nytt språk inför semestern?

Häromdagen fick jag tips på Twitter från @ulrikajonson om en jättebra tjänst som heter Babbel. Här kan du lära dig grunder i ett nytt språk som t ex franska, spanska, tyska osv. T o m svenska faktiskt, vilket kan vara bra för nyanlända elever i skolan.
Såhär står det om tjänsten på sidan: "Babbel erbjuder ett omfattande läromaterial med allt från nybörjarkurser, glosor och grammatik till praktiska och användbara meningar och fraser. Materialet följer din utveckling och erbjuder ett urval av kurser för varje nivå och intresse."


Babbel är det nya sättet att lära sig språk from Babbel on Vimeo.

Man kan registrera sig för att köra både via webben och telefon/padda, eller skippa det och bara ladda ner appen för iphone eller ipad. Inte kostar det något heller, helt otroligt!

Jag laddade ner franska, och har mycket roligt tillsammans med maken. Vi härmar ord, stavar dem, sätter in dem i meningar och parar ihop svenska-franska. Jag har läst franska innan så för mig är det repetition, men för maken är det nytt och svårt. Ändå ger han inte upp, för upplägget är så lockande. Man vill lyckas liksom. Prova själv!

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset Ingela, låter jättebra. Jag ska testa och även ta med detta i nästa veckobrev i fortsättningskursen LC200N (och varför inte i LC100N oxå)

    /Margareta

    SvaraRadera