fredag 11 februari 2011

Ifrågasättande elever

Min fredag inleds alltid med att jag har niorna i datasalen. Den tiden brukar jag använda till att visa dem olika program och tjänster på nätet som jag tror att de kan ha nytta och glädje av.
Idag introducerade jag dem för Storybird för första gången, och slogs direkt av att de ändå har lärt sig en del under årets gång. "Är det här okej bilder då, får man använda dem?" var en av de första frågorna som kom upp. Sedan kastade de sig med liv och lust in i skapandet. Efter en stund började de dock vilja ha mer ut av programmet: "Kan man inte ändra typsnitt? Och färg?" och "Kan man lägga till musik eller?" "Kan man få det som en riktig bok sen?".
Detta sista visste jag faktiskt inte, men när jag undersökte det närmre så insåg jag att man faktiskt kan det. Det tyckte vi alla var riktigt coolt. Antingen kan man få köpa den nedladdad så man själv kan skriva ut för $1.99, eller så får man den fix och färdig från ca $25. Det tyckte de först var dyrt, men sen pratade vi om att då ska artisten ha sitt, Storybird sitt och kanske även någon form av tryckeri sitt.

Här är Johannas alster:

En jobbig tid för mig, Tilda 7 och ett halvt. by JohannaW on Storybird

Om du ännu inte använt Storybird och vill lära dig mer kan du kika här (en instruktionssida jag gjort).


2 kommentarer: